Emilio Moreno: Els primers violins

Anàlisi del repertori, tècnica i ornamentació del primers violins (Anglaterra/Itàlia 1540-1600) com tals. Taller teòric-pràctic amb la col.laboració d’estudiants de violí històric del Departament de Música Antiga de l’ESMUC.

 

EMILIO MORENO

El violinista Emilio Moreno és un dels intèrprets europeus més valorats en el camp de la música barroca i clàssica; les seves qualitats musicals es complementen amb amplis coneixements musicològics. Després dels seus estudis musicals i de filosofia al seu Madrid de naixement, Moreno va rebre classes de Jaap Schröder a l’Schola Cantorum Basiliensis, a Suïssa. Posteriorment, obtindria un doctorat en musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, ciutat a la que resideix actualment. Ha tocat arreu del món amb conjunts i músics: Frans Brüggen, Gustav Leonhardt, La Petite Bande, Ensemble 415, La Chapelle Royale, Stravaganza Köln, etc. Actualment dirigeix la secció de violes de l’Orquestra del Segle XVIII de Brüggen.

Com eminent investigador i musicòleg, Moreno està contribuïnt d’una manera decisiva al redescobriment de músiques oblidades dels períodes barroc i clàssic a Espanya. Els resultats d’aquests treballs es poden escoltar a molts concerts i enregistraments que realitza al costat del grup de la Real Cámara i, més recentment, amb la seva orquestra d’instruments originals, El Concierto Español. Amb la Real Cámara, Emilio Moreno (un dels fundadors del segell Glossa), ha enregistrat projectes com Música en tiempos de GoyaTientos i Batallas o Boccherini en Boadilla, amb col.laboradors com Enrico Gatti, Gaetano Nasillo o Wouter Möller.

Moreno imparteix classes a l’ESMUC, on ha estat director del Departament de Música Antiga. Ofereix amb regularitat cursos i master classes arreu del món.