Martín Meléndez – Pizz, Grooves & Latin

Dividit en 2 parts, treballarem sobre:

  • Pizz & Grooves: Introducció a la tècnica de la mà dreta (pizz) mitjançant la creació de línees de baix, motius rítmics i percussió.
  • Latin & Go: “Grooves”, “tumbaos”, “montunos”. El violoncel des d’una perspectiva completament llatina.

MARTÍN MELÉNDEZ

De pares cubans nascut a Moscú l’any 1982, cursa estudis de violoncel al Conservatori Amadeo Roldán i al ISA a l’Havana, Cuba. Desde molt jove s’endinsa en l’experimentació de diferents estils, participant en grups de música antiga i orquestres sinfóniques juvenils tals com la de Oakland (1997), Otawa o la del New Englan Conservatory (1999-2001).

Posteriorment la seva inquietud personal el vincula al món del jazz i l’experimentació musical unificant la tradició rítmica del seu país amb els sons de la resta del món, donant al violoncel un altre camí i una altra visió més aprop de la música moderna.

L’any 2004 es trasllada a Barcelona a on es continua desenvolupant professionalment.

Ha col·laborat amb músics com Pablo Milanés, Pavel Urquiza, Lucecita Benítez, Yusa, Haydee Milanés, David Torrens, Santiago Feliu, Chano Dominguez , Antonio Rey, Blas Córdoba, Reynald Colom, Ernesto Aurignac, Jordi Bonell, Javier Galiana i Julián Sanchez, Dorantes i Renuad Garcia Fons , Alasdair Fraser, Natalie Hass, Casey Driessen entre d’altres.

Des de fa 10 anys forma part de l’elenc d’OperayFlamenco i des del 2008 de l’elenc de Flamenco Hoy de Carlos Saura amb una dilatada trajectòria internacional.

És integrant d’Aupa Quartet i Traza Quartet, Cordes de Món, Gani Mirzo Band entre d’altres. Per segon any consecutiu impartirá clases al Crisol de Cuerdas 2015.