Ari Poutiainen – Jazz, Solos & Històries

Dividit en 2 parts, treballarem sobre:

 

  • Jazz, Solos & Històries: La gent diu que els improvisadors de jazz poden explicar històries en els seus solos. Aquest taller està dirigit a intèrprets que estan familiriaritzats amb la improvisació jazz i tenen un nivell tècnic mig. Tocarem solos i crearem històries en estàndards de jazz. També tocarem en agrupació de cordes.
  • Variables musicals en la improvisació: Aquest taller és una aproximació a la improvisació amb agrupacions petites i mitjanes de corda. Aquesta aproximació té en compte unes variables bàsiques, que s’han de tenir en compte, i que es posaran en pràctica dissenyant actuacions improvisades. Aquestes variables s’han explicat i posat en pràctica en diferents cursos i actuacions arreu del món, i nosaltres intentarem estudiar-les, demostrar-les i posar-les en pràctica també.

 

ARI POUTIAINEN

Compositor, violinista i investigador, treballa com a professor associat d’educació musical a la Universitat de Helsinki, i imparteix classes d’improvisació per a cordes a l’Acadèmia Sibelius. És l’autor de “Stringprovisation – A Fingering Strategy for Jazz Violin Improvisation”, una publicació sobre cordes en el jazz que ha rebut crítiques positives en articles d’opinió a “The Strad”, “Strings” i “Fiddler Magazine”, per exemple. La seva contribució a nivell acadèmic s’extèn també en publicacions d’educació musical, improvisació i creativitat. També lidera diverses agrupacions i productions, i ofereix regularment masterclases sobre cordes en el jazz a Europa. Apareix aproximadament en 50 àlbums de música.

 

Per a més informació

http://about.me/ari.poutiainen

i

http://en.wikipedia.org/wiki/Ari_Poutiainen.