Casey Driessen – Fiddles americans

Dividit en 4 parts treballarem en:

  • “Connectant”: Si ets membre d’una banda amb bateria o dins d’un grup de folk acústic, si has d’actuar a l’escenari, necessitaràs una amplificació. Aquest taller reflexionarà sobre diversos mètodes d’amplifiació dels instruments de corda i els seus pros i contras en diferents escenaris. També explorarem el mon dels pedals d’efectes i de looping i el seu ús en experiències d’intèrpret solista. Amb demostracions.
  • “Estàndards americans d’afinacions de cordes”: Aprendre un altre estil musical és com aprendre una altra llengua. Al principi imites, repeteixes i memoritzes els fonaments bàsics. En aquest taller aprendràs alguns dels fonaments i estàndards de l’afinació americana de cordes.
  • “Tècnica d’arc i ritmes en la cerca del groove”: A la majoria dels casos, sobretot en la música en la que s’usa un sistema de 12 notes, sempre tenim les mateixes notes. Si dos intèrprets de diferents tradicions toquen les mateixes notes, com pot ser que sonin diferent? La resposta esdevé en el fraseig d’arc i l’articulació. En aquest taller explorarem diferents patrons en la tècnica d’arc i tendències que ajudin a aconseguir el “groove” desitjat.
  • “Explorant l’essència de les frases i les melodies”: Les melodies poden tenir una gran quantitat de notes. Dins d’aquestes melodies i frases, hi ha pujades i baixades amb l’objectiu de donar més significat a unes notes que a altres. Si elimines aquestes notes “extra”, pots descobrir l’essència -o l’esquelet- d’una frase o melodia. En aquest taller, passarem d’una melodia amb moltes notes a una melodia amb menys notes. Una vegada descobrim l’essència de la melodia, intentarem improvisar i fer variations rítmiques i melòdiques a partir d’aquesta.

Més informació a www.caseydriessen.com