Seifert Competition on Tour

Concert a càrrec dels guanyadors de la International Zbigniew Seifert Jazz Violin Competition

La International Zbigniew Seifert Jazz Violin Competition nasqué amb la necessitat de commemorar la figura del violinista polac, i repassar el seu rol en el món de la música.

Els artistes participants seran:

– Bartosz Dworak
– Apel.les Carod

 

amb una secció rítmica composta per:

Pau Lligadas -Contrabaix
Joel Gonzalez – piano
Joan Casares – bateria

 

Bartosz Dworak va néixer l’11 d’Abril de 1988 a Dabrowa Tarnowska. Als 6 anys inicià els seus estudis musicals a la Paderewski Panstwowa Szkola Muzyczna, a la ciutat de Tarnow. L’any 2013 es va graduar a l’acadèmia de Música K. Szymanowsky, amb el professor i violinista Dr Henryk Gembalski. Va crear un quartet amb el seu nom (“Bartosz Dworak Quartet”). També és co-fundador del quartet elèctric “Sandwich On The Floor”.

Els seus premis són:

– Primer premi en la categoria de solista al Tarnow Jazz Contest 2011

– Premi de “Personalitat de la regió” al Tarnow Jazz Contest 2012

– amb el quartet “Sandwich On the Floor”, fou finalista del Bielska  Zadymka Jazzowa, l’any 2013

– amb el quartet “Bartosz Dworak Quartet” – una distinció en la categoria oberta de banda al Tarnow Jazz Contest 2013  i guanyadors del Grand Prix at 37-th  Jazz Juniors Festival 2013 – Grand Prix of LOTOS Competition at 16 th Bielska Zadymka Jazzowa 2014

– 1er premi de la 1a edició del International Zbigniew Seifert Jazz Violin Competition www.seifertcompetition.com

Bartosz Dworak es sent còmode interpretant una gran varietat d’estils, i per això ha participat en molts projectes d’estils variats. També ha treballat com a instrumentista al Witkacy Theatre in Zakopane. L’any 2008, es va unir al grup “Mango Collective” (Hip-hop, soul). També és membre del grup musical Klezzmates (klezmer, jazz, músiques del mon), des del 2012

Apel·les Carod Requesens (Cambrils, Catalunya, 1989). Violinista de jazz i compositor. Va començar a tocar el violí amb vuit anys, estudiant a l’Escola Municipal de Música de Cambrils. Amb quinze anys va abandonar els estudis de música clàssica i va començar a explorar un altre instrument, la guitarra elèctrica, amb què va obrir-se a altres músiques, com el rock i el pop. Amb divuit anys va reprendre els seus estudis acadèmics de música, però ja des del jazz i la música moderna, fins a graduar-se en violí jazz i guitarra moderna a l’Aula de Música Moderna i Jazz del Conservatori del Liceu l’any 2010. Del 2010 al 2015 va cursar els estudis de grau superior a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), i és el primer graduat en l’especialitat de violí jazz a tot l’estat espanyol. L’any 2013 va estudiar a la Karol Szymanowski Academy of Music de Katowice, Polònia, gràcies a una beca Erasmus. El juliol de 2014 va ser guardonat amb el segon premi en la primera edició de la International Zbigniew Seifert Jazz Violin Competition, celebrada a Cracòvia, Polònia. Ha liderat els seus propis grups de jazz, com Apel·les Carod Quartet, i ha tocat o col·laborat amb grups com Eclectic Colour Orchestra, Lecirke o Txarango, entre d’altres. Actualment resideix a Nova York, on està ampliant els seus estudis a The New School for Jazz and Contemporary Music, gràcies a una beca concedida per aquesta mateixa institució.