Sofía Martínez – Com entrenar l’oïda polifònica

En aquest taller treballarem en un aspecte mot concret de l’entrenament auditiu: millorar l’oïda polifònica com a instrument eminentment melòdic. Explicarem com treure el millor rendiment a la lectura d’una partitura, a una improvització, com realitzar i escoltar polirrítmies, processos cadencials, series d’intèrvals harmònics i altres exercicis que serveixin per ampliar la nostra memoria musical i que ampliin els limíts de la nostra oïda.

 

SOFÍA MARTÍNEZ VILLAR

Especialitzada en entrenament i anàlisi auditiu és professora titular de Percepció Auditiva general i específica a l’ESMUC des de 2002. Doctora en història, teoria i crítica de l’Art (Universitat de Barcelona), Títol Superior de Flauta travessera (Conservatori Superior de Música de Salamanca), Llicenciada en Història i Ciencies de la Música (Universitat de Valladolid).

Ha impartit nombrosos cursos de formació de professorat en entrenament auditiu i llenguatge musical a Italia, Andorra, Espanya i Anglaterra. També ha estat professora especialista convidada al Conservatori Superior de les Illes Balears i la Universitat d’Alcalà d’Henares.

A l’actualitat està escribint un manual d’entrenament auditiu desenvolupant un test de reconeixement de la oïda musical.

 

Més informació a www.sofiamartinezvillar.com