Asier Suberbiola – Arranjaments de temes pop-rock

Com fer arranjaments de temes pop-rock amb la teva agrupació de cambra? Partint de casos reals (duos, trios, quartets de corda…) muntarem versions durant la sessió. Vols recursos que et serveixin tant per a la teva carrera professional com per a la pedagògica? Porta propostes concretes i les desenvoluparem en grup.

 

ASIER SUBERBIOLA

Va cursar els seus estudis oficials de música clàssica en el Conservatori Superior de Donostia-Sant Sebastián, on va obtenir el títol de “Professor Superior de Violí” l’any 2003, i posteriorment va treballar tècnica violinística amb els mestres George Nicolescu i Catalín Bucataru. Paral·lelament va completar els estudis de la Llicenciatura de Pedagogia a la Universitat del País Basc (UPV-EHU) on es va llicenciar l’any 2005.

Pel que fa al jazz i la música moderna, va començar els seus estudis a l’escola Jazzle de Sant Sebastián l’any 2001 amb Gonzalo Tejada; L’any 2006 es va desplaçar a Barcelona on va poder estudiar jazz i improvisació amb el saxofonista Gorka Benítez i posteriorment amb el guitarrista Kike Angulo. Simultàniament va treballar per 2 anys a l’Orquestra Acadèmia del LICEU i va perfeccionar la tècnica violinística amb Kai Gleusteen.

Ha actuat en directe al costat de Ara Malikian, Phil Woods, Antony & The Johnson, Antonio Rey, Kiko Veneno, Mick Harvey, Dorantes, Renaud Garcia-Fons, Gorka Benítez, Mikel Andueza, Marco Mezquida, Gerard Nieto, Kepa Junkera, Oskorri, Dulce Pontes, Rafa Pons i ha gravat per a Sara Baras, Mikel Erentxun, La Buena Vida, Marco Paulho, Jabier Muguruza, Benito Lertxundi, Kiko Veneno, Guillem Roma, Cece Giannotti i Sandra Carrasco (al costat de Chuchito Valdés, Javier Colina i Jerry Gonzalez).

L’any 2008 va obtenir el “Postgrau de Composició i tecnologies contemporànies” a la Universitat Pompeu Fabra i dos anys més tard va viatjar a Estats Units per estudiar amb Christian Howes en el seu “Creative String Camp” al costat de Jeremy Kittel (ex Turtle Island String Quartet), Alex Hargreaves i Billy Contreras. Ha assistit a Masterclass amb els següents professors: Richard Bona, Gilles Apap, Casey Driessen, Eva Slongo, Fiona Monbet, Michael Gustorff, Mike Block, Hanneke Cassel, Oriol Saña, Jorge Pardo, Bob Sands i Carles Benavent.

En 2009 va decidir emprendre aupaQUARTET, un quartet de corda on poder compondre, versionar i arreglar temes en clau de jazz i música moderna www.aupaquartet.com

A l’àrea de l’ensenyament compta amb més de 15 anys d’experiència com a professor de violí en conservatoris i escoles de música tant municipals com a privades. En l’actualitat, a més d’altres centres, és professor de violí en Taller de Músics de Barcelona i ofereix cursos en jazz i música moderna a professors i alumnes de conservatoris sota el programa Fiddelitzem-ens, un projecte de ESMUC i ACEM.