Quico Puges – De Solo a Solo

El taller proposa donar eines bàsiques per ser capaç de treure solos, interpretar-los, analitzar-los i crear-ne de nous.

Entendre els elements rítmics, melòdics i harmònics de la música moderna per incorporar-los en el llenguatge de la corda fregada.

La persona que vingui al taller escoltarà, cantarà, picarà, buscarà en el mànec, posarà en context el que ha tocat, acompanyarà a la resta del grup i inventarà el seu propi solo.

 

QUICO PUGÈS I SUÁREZ

Titulació superior d’interpretació en violoncel a l’ESMUC (Escola superior de música de Catalunya).

Ha realitzat diversos cursos d’interpretació, de pedagogia de l’instrument, alguns cursos de metodologia Willems i del mètode IEM; ha assistit a cursos d’improvisació a Mydraise, CMDL (Centre des Musiques Dider Lockwood, França), al curs de música tradicional “Crisol de cuerda 2011” i al Cello creative workshop” amb Eugene Friesen a Bellows Falls, Vermont.

Ha estat membre de la Jove orquestra nacional de Catalunya, Joven orquesta nacional de España, orquestra de cambra de Vic, orquestra simfònica s.XXI i orquestra de cambra Terrassa 48.

Ha estat professor i cap d’estudis del Trivium, espai lauredià de les arts escèniques durant els anys 2009-2012.

Realitza tallers de creació musical amb persones amb diversitat funcional per l’obra social de “la caixa”, ha estat i segueix col·laborant com a professor de violoncel a “Xamfrà” centre d’arts escèniques per la integració social. És membre del Brossa quartet de corda, participa amb la companyia de concerts escolars “Com Sona” i amb la companyia “Ytuquepintas”.