Jon Cottle – Groove, improvisació i efectes

Dividit en 4 parts, parlarem sobre:

  1. Groove – Baix & Bateria. Com a músics de corda, pot ser que no prestem massa atenció als elements del Groove, però en realitat són tant importants com estudiar les parts melòdiques de la improvisació. En aquesta primera part, ens concentrarem en la importancia del Baix i la Bateria a la música moderna, les seves convencions i com podem incoporar els seus elements en la música que toquem nosaltres.
  2. Groove – Acords: Seguint amb el taller anterior, aqui analitzrem els papers dels intruments més harmònics (piano, guitarra, etc.), i en quina influencia tenen en el que toquem.
  3. Improvisar sense coneixement: Una de les coses més difícils quan estem començant a improvisar és com realitzar un solo de forma eficaç sense el coneixement dels elements més tècnics (escales, patrons, licks, armonia, acords, etc. ) En aquest taller, ens fixarem en els aspectes més bàsics de la improvisació, que ens ajudin a improvisar de forma satisfactòria.
  4. Efectes i ordinadors: La música del segle XXI és electrònica! En aquesta sessió explorarem les possibilitats que tenim utilitzant efectes electrònics i digitals (específicament d’Ableton Live) per a tocar música, i la diferència entre micròfons, pastilles i instruments elèctrics.

Jon Cottle és violoncel.lista, improvisador, compositor, arreglista i educador anglès, que resideix a Barcelona. Format en violoncel tradicional a la Royal Academy of Music de Londres, ha passat gran part de la seva vida aprenent a tocar diferents tipus de música com el Jazz, Soul, Funk, Hip Hop, Pop i Latin, entre d’altres. Ha realitzat gires extensives a Europa, Estats Units, Canadà i Japó amb el grup nord-americà Clare and the Reasons i el cantautor Van Dyke Parks. És membre fundador del grup Free Strings, i és membre de The Heritage Orchestra de Londres, Eclectic Color Orchestra i Cordes del Món a Barcelona. Ha tocat a concerts i enregistraments d’artistes com The Bays, Jon Cale, Sir Colin Davis, Sir Peter Maxwell Davies, Goldie, Manuel Fernández, Bill Frisell, Airto Moreira, The Pinker Tones, Dizzee Rascal Spiritualized. És professor de violoncel en metodologia Suzuki i convidat regularment per a impartir classes a diferents cursos de música tradicional i moderna a Espanya i Anglaterra.