Jason Anick – Gypsy Jazz, Swing i improvisació

Dividit en 4 parts, parlarem sobre:

  1. En aquesta part, practicarem l’estàndard de Gypsy Jazz “Dark Eyes”, proporcionant diverses tècniques que ens ajudin a aconseguir l’autèntic so i sentiment del Gypsy Jazz. Mostrarem el Gypsy Jazz des de la música clàssica, i com una transició a l’aprenentatge del jazz i la improvisació.
  2. Analitzarem melodies, licks i frases de diferents estàndards que ens ajudin a improvisar per la melodia. Les frases s’ensenyaran a partir de la oïda, però ens ajudarem de partitures. També treballarem les tècniques des d’un punt de vista estilístic (vibrato, el pas d’arc,…) de forma que ens ajudin a trobar el so i sentiment del swing.
  3. Eines pràctiques (escales, arpegis, etc), i exercicis que puguin ser implementats dins de la vostra rutina diaria i que ens ajudin a tocar navegan per diferents canvis harmònis. Us ensenyarem també algunes progressions armòniques i línies melòdiques a través d’aquestes progresssions.
  4. Treballarem licks clàssics de diferents solos de Stephan Grappelli i us mostraré com realitzar el pas d’arc i articular per aconseguir una sensació de swing. També, per torns, farem solos navegant per progressions armòniques intentant emular la sensació i fraseig de Grappelli.

Jason Anick és un violinista de jazz americà, intèrpret de mandolina i compositor. Actualment resideix a Boston, Massachussets, i imparteix classes al Berklee College of Music.

Més informació a www.jasonanick.com