Darol Anger – Les cordes en la música nord-americana

Dividit en 4 parts, parlarem sobre:

  1. “no hi ha melodies dolentes, sino intèrprets dolents”…. un intèrpret experimentat pot aconseguir que una melodia regular soni bé, però també un principant pot obtenir bons resultats. ¿Què fa que puguem superar aquest camp de batalla? Discutirem sobre l’estructura, textura, i la història en el context de les melodies de violí, i aprendrem un parell d’elles.
  2. El blues, com a llenguatge musical i comú, impregna tots els estils de la música americana i és una eina de comunicació essencial per a tot músic aquí, amb una forma musical, com la tenen la fuga, el vals, i sarabanda. És, a més, un sistema harmònic i melòdic amb un conjunt molt específic de moviments i habilitats. Analitzarem i tocarem blues, centrant-nos en la forma, i els tres “blue notes” principals en l’escala de blues i en com utilitzar-les.
  3. Què aconseguiria tocar, i per què, en el departament del violí: els molts papers musicals del violí bluegrass
  4. Una revolució sorollosa s’ha anat produint en els últims 15 anys en la interpretació dels instruments de corda: Creat per Richard Greene i desenvolupat i popularitzat per Darol, Natalie Haas, Andy Reiner i Casey Driessen, la tècnica de “Chopping” s’ha estès com l’Èbola a tot el món de cordes. Analitzarem la tècnica, com tenir-la sota control, i parlarem sobre quan i quan no utilitzar-la. Si hi ha temps, provarem amb alguns d’aquests grooves.

 

DAROL ANGER 

Un dels “fiddlers” més influents, Darol Anger és un innovador i popular clínic que treballa amb professors i estudiants de totes les edats a les escoles, universitats, trobades i festivals dels Estats Units, evangelitzant interès en la improvisació contemporànea i cordes vernàcules. Va ajudar a conduir l’evolució de les bandes de corda contemporànies, incorporant aquestes idees als conjunts Republic Of Strings, the Turtle Island String Quartet, the David Grisman Quintet, Montreux, the Duo i altres conjunts. Avui dia, Darol pot ser escoltat a les bandes sonores de Sim City i al “Car Talk” d’NPR cada setmana. També ha enregistrat i produït importants obres, i ha rebut premis per elles. Ha estat primer solista en dotzenes d’enregistraments i bandes sonores de pel.licules. Tant el seu treball com a  Professor Associat del Berklee College of Music, com a través de la seva Escola Fiddle a ArtistWorks.com, the Turtle Island String Quartet, l’Associació de Professors de Cordes a Amèrica i el seu grup The Republic of Strings and The Furies, porta 30 anys d’experència ensenyant i rebent estàncies en projectes de jazz, blues, fiddle, cambra i orquestra.

Darol Anger té passió per l’educació intergeneracional com a pont imaginari entre edats i cultures a més d’un gran interès per la diversitat musical i l’evolució dels estils musicals basats en arrels culturals fortes, arreu del món.

La seva pàgina web és  www.darolanger.com