Diego Galaz – Ritme i improvisació a la música de corda

Dividit en 4 tallers, amb les següents temàtiques:

  1. Viatjarem a través dels ajechaos, seguidillas, ruedas, jotas i altres estils rítmics diferents amb els nostres instruments de corda.
  2. Repàs general sobre els diferents estils musicals populars on els instruments de corda tenen un paper significatiu. Folklore europeu, músiques americanes (tango, salsa, boleros.etc), i tendències més modernes (blues, rock, swing, funk)
  3. Taller destinat  a potenciar l’aspecte més rítmic dels nostres instruments, tractant el ritme com a recurs interpretatiu, i treballant el medi musical i dels diferents estils a través del ritme.
  4. Treballarem en la improvisació a partir de les escales pentatòniques i els acords elementals, prestant atenció al seu desenvolupament als diferents països.

 

Diego Galaz neix a Burgos el 1976. Comença els seus estudis de música clàssica a l’edat de 6 anys, tenint com a mestre el compositor Alejandro Yagüe. Finalitzarà la seva etapa rebent classes de mà de la prestigiosa violinista Isabel Vilá, amb la que estudiarà durant més de 6 anys. Aviat comença a prendre contacte amb diverses formacions musicals de la seva ciutat (música folk, flamenco, pop, rock, diversos cantautors,…). A l’estiu de 1996, Diego Galaz es trasllada a Madrid. Paral.lelament a la seva formació acadèmica (harmonia moderna, guitarra i composició a l’escola musical IMT), començarà a formar part de diverses bandes de Madrid de diferents estils musicals. Al 1997 comença a formar part de la banda “La Cabra Mecánica”.

Les seves col.laboracions a gires i enregistraments amb grups i solistes són nombroses: Kroke, Marta Sebestyen, Kepa Junkera, Julieta Venegas, Carlos Nuñez, Alasdair Fraser, Jorge Drexler, Pedro Guerra, Joaquín Sabina, La musgaña, Javier Paxariño , Eliseo Parra,Leo Minax, Nacho Mastretta, Ismael Serrano, Revólver, Joaquín Díaz, Celtas Cortos, Pepe de Lucía, Malcom Scarpa,Marful,Tito Losavio, Flavia, M-Clan, Luis Pastor, Rosana, Pasión Vega, Estrella Morente, Issa Light (Canadá), Mikel Erentxun, Ibérica de Danza, Luis Delgado, Cristina Pato, , Ella baila sola, Los Lunáticos, Sergio Dalma, Tam tam go, Sophie Dunér( Suecia),Melendi, Javier Coble, Pastora , Rosa López, Chenoa, , Nacho Campillo, La cabra mecánica, Beth, Coque Malla, Manu Tenorio, J. Luis Montón, Los Marañones, Los Peces, Joaquín Ruiz, “El sueño de morfeo”, Los Lunes, , Eduardo Laguillo, Olga Ramos, Victoria Abril, Fran Perea, Edith Marquez (México), Tontxu, David Broza, Mónica Molina, Kiko Tovar, Kelvys, Cristina del Valle, Pedro Andrea ,Merche Corisco, Gisela, Nómadas, Natalia, Marta Botía, “El mecánico del swing”, La Orquesta Pinha, Guillermo ,Patricia Oliver, Daniela Herrero, Bernardo Quesada, Quintín Cabrera, Lucía Jiménez ,Fernando Samalea, Pablo Sbaraglia, Belén Dreik, Migueli, Mariano Díaz, Luis Guitarra,”La naranja china”, Emilia, Martin Valverde, María Albistur, Alvaro Fraile, Comisión, Los chichos,”Mal de amores”, Masalla, Paco Damas, Felipe Barrios y Matías ,M. José Hernández, Zoobazar, , A tirador lázaro,…etc.

Galaz és el director i creador del 1er FESTIVAL D’INSTRUMENTS I INTÈRPRETS INSÒLITS de Burgos, únic d’aquest gènere a Espanya, a més de haber estat coordinador del cicle de “Músiques en evolució”, al “Museo de la Evolución Humana” de Burgos i del festival “Atapercu” a la localitat d’Atapuerca.

També és el responsable de la producció musical de l’àlbum debut “Quién nos va a salvar” de la banda burgalesa “La Maravillosa Orquesta del Alcohol”.

Diego ha estat professor habitual del campament de violins que organitza el prestigiós músic escocès Alasdair Fraser a Espanya i California.

Ha format part de la mítica banda de folk “La Musgaña”, amb la que ha viatjat per més de 20 països. També pertany a altres formacions com el trio “La apasionante música del cine” juntament amb Cuco Pérez i Luis Delgado o “Fetén Fetén”, juntament amb Jorge Arribas, formació amb la que ha desenvolupat activitats didàctiques al Museo del Prado de madrid. És membre fundador de Zoobazar i violinista de la orquestra de Nacho Mastretta. És el compositor de la Sintonia Oficial del Cross Internacional d’Atapuerca. La seva participació com a intèrpret a diverses bandes sonores (“Sin verguenza”, ”Invierno en Bagdad” “Kasbha”,”Nadie es perfecto”, ”Días de cine”,”El hombre de arena” “La torre de Suso”,”Fuga de cerebros”, “Una palabra tuya”, “Primos”, “El gran Vazquez”..etc. ), sintonies de series de televisió, música per a diversos museus (Museo de los Castros Celtas o el Pastoril de Oncala), composicions per a teatre, documentals, per a campanyes publicitàries completen el currículumn d’aquest músic.

És també col.leccionista de Stroviols o “violins trompeta”, dels que en té una extensa col.lecció. També és un dels pocs intèrprets de “serrucho musical” del nostre país.