Begoña Riobó – El violí a la música tradicional gallega

Aquest taller neix amb l’objectiu de profunditzar en aspectes tècnics i expressius del violí per l’adaptació d’aquest al repertori tradicional de gaita gallega. Aquest tema està dividit en quatre sessions, cadascuna d’elles centrades en un ritme o gènere concret:

 

1er. Muiñeira
2n. Xota
3r. Pasodoble y Rumba
4t. Polca y mazurca

 

Begoña Riobó és la violinista per excel.lència del panorama folk gallec, comença la seva trajectòria professional l’any 2000 formant part de la banda de Carlos Núñez, en una etapa que la va portar a trepitjar teatres i festivals al llarg i ample dels cinc continents i tocar amb primeres figures del panorama folk, entre els que cal nombrar The Chieftains, Dan Ar Braz, Sharon Sahnon, o Solas; i participar en diversos treballs discogràfics entre ells “Carlos Núñez i Amics” (Sony 2004) Premi de la Música al millor disc de música tradicional 2005.

És membre de la orquestra folk de Galícia “Sondeseu”, ha col.laborat a gires amb els següents artistes: Lizgairo, Anxo Lorenzo, Susana Seivane, i Xosé Manuel Budiño.

Lidera la seva propia formació: Riobó, amb la que ha editat dos treballs discogràfics: “Riobó” (Zouma 2010) i “Quiral” (Sul 2015).

Imparteix cursos d’ensenyament del violí en el camp de la música tradicional destacant la participació al “Crisol de Corda”, l’únic Fiddle Camp que Alasdair Frase i Natalie Haas organitzen a Espanya, o el San Simón Fiddle, campament d’estiu orientat a joves violinistes i organitzat per l’associació Galícia Fiddle.

És professora d’arpa cèltica a l’Escola Municipal de música folk i tradicional de Vigo ETRAD.