Matthew Simon – Jazz Standards Easy

Tallers centrats en:

  1. Aprendre els arpegis i escales més comuns utilitzats en els temes de jazz, i en com utilitzar aquests d’una forma creativa a les nostres improvisacions, tenint en compte aspectes com l’articulació, fraseig i accentuació.
  2. La improvització musical, i en com desenvolupar les nostres idees i jugar amb elles d’una forma solvent, mantenint l’interès musical en el transcurs d’aquesta.
  3. Ajudar a explorar diferents maneres d’improvisar.  Improvisació vertical es refereix a l’improvisació basada en les notes dels acords, y com estudiar per tocar les notes correctes durant l’improvisació.  Improvisació horitzontal es refereix a com trobar les eines per a crear idees melòdiques i com desenvolupar-les durant una improvisació.

 

MATTHEW SIMON

Ha actuat amb figures internacionals tant importants com:

Celia Cruz, Tito Puente, Guy Laffite, Al Cohn, Tete Montoliu, Jerry Lewis, Natalie Cole, Dianne Warwick, Dave Liebman, John Abercrombie (bajo la dirección de Vince Mendoza), Louis Bellson, Frank Wess, Dennis Rowland (cantante de Count Basie), Orange then Blue (Boston), Wayne Naus Big Band, Either Orchestra, Frankie Valli, Dick Dale, Michel Camilo, Bart Van Lier, Jack McDuff, Lucrecia, Gato Pérez i un llarg etcétera.

Va fer  la gira per Espanys i Sudamèrica amb l’espectacle El gusto es nuestro amb Ana Belén, Miguel Ríos, Víctor Manuel i Joan Manuel Serrat (1996-1997).

Va fer la gira d’ Operación Triunfo 1 a Espanya.

Va fer la gira d’Estats Units i Europa amb Ibrahim Ferrer i la Buena Vista Social Club al 2003.

Actúa habitualment a la Big-Band Terrassa (solista i/o primera trompeta) acompanyant a artistes com Michael Mossman, John Mosca, Dick Oatts, Bobby Shew, Gary Smulyan, Carmen Mundy, Slide Hampton, Judy Niemack…

Ha enregistrat amb Phil Woods, Jon Faddis, Jesse Davis, Grant Stewart, amb la BARCELONA JAZZ ORQUESTRA, on és trompeta lead.

Ha treballat com a solista a l’Orq. de Cambra d’ Andorra, la Orq. simfònica d’ Euskadi, la Orq. simfònica de Barcelona (sota la direcció d’Elmer Bernstein), i es la trompeta principal de l’ Orq. simfònica de Sant Cugat.

És membre fundador de la Orq. De Cambra del Teatre Lliure de Barcelona amb la que ha enregistrat 12 CD’S per Harmonia Mundi.

Estrena 2do CONCERT PER A TROMPETA I ORQUESTRA, “travesía con aroma a café”, amb la Orquestra simfònica de Sant Cugat, dedicat a MATTHEW SIMON, i escrit pel compositor colombià Juan Carlos Valencia Ramos (2015)

Ha publicat el seu primer CD, titulat “CONTINENTAL BLUES”

Actualmente és professor de trompeta de Jazz i Música Moderna, improvisació i combos a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona.

More information at www.myspace.com/matthewsimon